След влизането по въздух и море в Шенген, през 2024 ще

...
След влизането по въздух и море в Шенген, през 2024 ще
Коментари Харесай

Габриел: Нищо не крием, датата за сухопътен Шенген е през 2024-а

След влизането по въздух и море в Шенген, през 2024 ще има дата за премахването на инспекциите за сухопътните граници. България доста ясно декларира, че влизайки с морските и въздушните граници, ставаме член на Шенгенското пространство. Toва съобщи вицепремиерът и външен министър Мария Габриел по време на блиц контрола в Партийния дом. Тя отговори на въпрос на парламентарната група на " Българска социалистическа партия за България " за участието на България в Шенген.

Габриел изясни, че всички договаряния за присъединението на България в Шенген по въздух и море са ясни, транспарантни и страната няма какво да крие. България към този момент ще е пълновръстен член в Шенген и ще има пълноправна роля, удовлетворена е тя. След 31 март стотици хиляди български жители ще могат да се възползват от улеснението при рухването на границите по въздух у море, регистрира външният министър.

" През 2024 година ще бъде дискутирана датата за унищожаване инспекциите и за сухопътните граници ", безапелационна бе Мария Габриел.

По тематиката за развиването на дипломатическата работа Габриел разяснява, че модерна дипломатическа работа ще докара до това България да е мощен фактор в Европа. Водещ приоритет за външен министър е дипломатическата работа да бъде осъвременена, финансово обезпечена и отворена за нови начинания. За 2024 година бюджетът на Министерство на външните работи се е усили с малко над 13 млн. лева, като в тази сума има над 8 млн. лева за актуализацията на наредбата за командировъчен чуждестранен мандат, уточни Мария Габриел.

Тя се надява да има повече млади дипломати, които знаят непознати езици. Мария Габриел благодари на Народното събрание за положителното съдействие и поддръжката към Министерство на външните работи.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР